Slide8
Slide5
Slide4
Slide1

Održavanje kugli

Kupovina nove kugle je investicija koje se najčešće kreće između 1000 i 1500 kuna. Stoga je takvu kuglu potrebno pravilno održavati kako bi se produžio njen vijek trajanja. Pod tim se podrazumijeva potencijal i učinkovitost (snaga) kugle. Usporedite to s održavanjem auta na koji isto tako utrošite malo vremena i ponešto novca ne bi li on čim duže bio u voznom stanju.

Kugle upijaju ulje sa staza. Ako ih ne brišete nakon svakog bacanja one upijaju ulje vrlo brzo. Da bi uvijek mogli izvući maksimum iz svoje kugle potrebno ju je čistiti nakon svakog igranja, povremeno izvući ulje iz nje i održavati joj površinu dovoljno često.

Kugla bolje skreće kad je nova no tada i brže upija ulje. Stoga je važno očistiti kuglu nakon svakog treninga ili natjecanja. Za čišćenje uvijek koristite proizvode koji su testirani na kuglama. Korištenje običnog alkohola nije preporučljivo jer alkohol nije dovoljno jak da prodre dublje u kuglu.

strike-wipes-single-sheet-30561                     kegel-ball-cleaner

Ako igrate samo s jednom kuglom morate ju češće čistiti od ulja, a dubinsko čišćenje potrebno je obaviti nakon svakih 80 do 100 igara. Ako igrate 10-12 igara tjedno svakih 2 mjeseca trebate temeljito očistiti kuglu. Ulje izlazi iz kugle na većim temperaturama, stoga ju uronite u vruću vodu 2 puta po 15 minuta, ili stavite u pećnicu na 50 stupnjeva nekih pola sata nakon čega kuglu očistite sredstvom za čišćenje površine kugle.

I površina kugle se mijenja s njenim korištenjem i potrebno ju je redovito obnavljati. Sjajne kugle s vremenom gube sjaj dok matirane postaju sjajne. Njihovu površinu potrebno je obnavljati svakih 10 igara. Detaljnije obnavljanje površine kugle potrebno je napraviti svakih 60 igara (ručno ili na spineru). Tada možete obaviti i zamjenu gripova za prste na kuglama.

abralon

Sve u svemu:

- čistite kuglu svaki puta kada završite s igranjem

- osvježite površinu kugle svakih 10 igara

- obnovite površinu kugle svakih 60 igara

- dubinski očistite kuglu svakih 100 igara

Na ovaj način kugle će vam bolje reagirati dok igrate i duže trajati.

SOCIAL BOOKMARKS

Kontaktirajte nas

Bowling klub Nomad

Vladimira Nazora 5
HR 47240 Slunj
Tel: +385 47 777 348
Mobitel: +385 98 247 051
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

BK NOMAD tumb