Slide8
Slide5
Slide4
Slide1

PRH pojedinačno - 1. i dva 3. mjesta

Uspješnu 2013. godinu okrunili smo još jednim zlatom i s dvije bronce na pojedinačnim državnim prvenstvima. Žene su igrale 30.11. u Skybowlingu i Danijela Funda je kroz kvalifikacije prošla kao 3., a Željka Ćosić kao 6. Danijela je u polufinalu izgubila od vrlo raspoložene Nene Hadžić i tako zadržala 3. mjesto iz kvalifkacija. /REZULTATI/

2013-prh-pojedinacno-zene

Hadžić. Krajačić, Funda i Barišić

Dan kasnije snage su odmjerili najbolji muškarci. Nakon 6 igara kvalifikacija prolaz među 12 najboljih osigurali su Saša s prvog i Vedran s 2. mjesta, te Tomo sa 7., a u tom društvu bi se našao i Mario da nije žurio na kolinje. Kroz sljedeće 4 igre tražila su se četvorica koji će kroz polufinale i finale dati novog prvaka Hrvatske. U jednom trenutku, nakon 8. igre, sva 3 nomada su bila u vodećoj četvorki, no Tomo nije izdržao do kraja i na koncu je završio 8., a Saša i Vedran su se susreli u polufinalu kao 2. i 3. iz kvalifikacija. Izjednačen susret bolje je otvorio Vedran no Saša je ipak na kraju prve igre imao 20 poena prednosti koji su bili presudni za konačnu pobjedu. Samim time Vedran je osvojio 3. mjesto, a Saša put u finale.

nomadi

Nomadi rokaju u najtrofejnijoj klubskoj godini

U finalu Saša je igrao protiv Damira Brnića koji je kvalifikacije završio na 1. mjestu i trenutno je jedan od najkvalitetnijih, ako ne i najkvalitetniji igrač u državi. Saša je opet nakon male nesigurnosti u 3. i 4. okviru prve igre napravio veliku prednost završivši igru s 8 strikeova u nizu te je u drugoj igri samo održavao prednost i nakon 2006. po drugi put postao pojedinačni prvak Hrvatske. Nakon mješovitih parova i ženske lige ovo je treći put da se nomadi penju na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u 2013. godini. /REZULTATI/

petkovicivedris

Vedran i Saša kao 2 mušketira

3. mjesto na 3. ekipnom kupu RH

Prošle godine postolje u Ekipnom kupu RH nam je izmaklo no ove godine smo nadoknadili propušteno. 22. rujna u BC Skybowling petorka u sastavu - Tomislav Sekulić, Mirza Botonjić, Danijela Funda, Mario Jakopec i Vedran Vedriš te pričuvni igrači Saša Petković i Marin Vedriš, od samog početka je dobro zaigrala i čvrsto zauzela 3. poziciju iza 300-tki i Zapada. U polufinalu BK Zapad je bio bolji, kao i u finalu protiv BK 300 te su oni tako obranili naslov pobjednika Ekipnog kupa. Ova medalja plod je vrlo dobre i ujednačene igre cijele ekipe. Sljedeće godine cilj je popeti se jednu stepenicu višlje na postolju.

2013-ekipni-kup

Brončani Nomadi

Danijela 3. na 7. pojedinačnom kupu RH

16. lipnja u BC Skybowling održana je završnica 7. pojedinačnog kupa RH i od svih 'nomada i nomadica' Danijela Funda se najbolje plasirala. 3. mjesto je držala nakon kvalifikacija, a tamo je ostala do samog kraja. Uz nju u ženskoj konkurenciji nastupila je i Jelena Petković koja je na koncu bila 7. Kod muškaraca Saša Petković i Tomislav Sekulić zauzeli su nepopularno 4. i 5. mjesto te im je tako umalo izmaklo pobjedničko postolje i mogućnost borbe da kroz 'step ladder' završnicu osvoje Kup.

2013-7-pk

3. Danijela Funda, 1. Petra Donevski i 2. Ivana Krajačić

HŽBL - 1. mjesto

Dugačka je bila prva sezona Hrvatske ženske bowling lige. Kroz 8 kvalifikacijskih turnira trebalo se plasirati među 4 najbolje ekipe koje su se na završnici borile za naslov najboljih u Hrvatskoj. Danijela Funda i Jelena Petković odigrale su sve nastupe u kojima je bilo uspona i padova da bi na koncu regularni dio sezone završile na 3. mjestu sa samo 2 boda zaostatka za vodećim Zapadom 3. Zanimljivo je da su se uz 'nomadice' u polufinale ugurale 3 ekipe BK Zapad. 18. svibnja u BC Skybowling u Zagrebu Danijela i Jelena došle su spremne za velike stvari i na krilima fantastične Danijele (prosjek 200) osvojile naslov najboljih u prvoj sezoni HŽBL-a. Istog je dana Danijela osvojila i pojedinačni Masters ženske lige te tako na najljepši mogući način okončala ovo natjecanje.

2013-hzbl

Danijela i Jelena

Srebrni u trojkama

12. svibnja u Osijeku održano je Prvenstvo RH za trojke na kojem smo osvojili prvu medalju i u toj disciplini. Nakon kvalifikacija zauzimali smo 2. poziciju koju smo zadržali do samog kraja pobjedom u polufinalu protiv 3. trojke, a porazom u finalu od 1. trojke BK Zapad. Trojka u sastavu Mirza Botonjić, Tomislav Sekulić i Saša Petković prikazala je odličnu igru te je malo sreće nedostajalo da završe na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

2013-trojke-srebro

Tomo, Mirza i Saša - srebrni na PRH u trojkama

Stranica 1 od 2

SOCIAL BOOKMARKS

Kontaktirajte nas

Bowling klub Nomad

Vladimira Nazora 5
HR 47240 Slunj
Tel: +385 47 777 348
Mobitel: +385 98 247 051
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

BK NOMAD tumb